Bedre EU-samarbejde skal øge antallet af udvisninger

EU optrapper nu indsatsen for at deportere flere afviste asylansøgere. Spørgsmålet er i fokus, når EU's indenrigsministre mødes i Stockholm torsdag, og forud for mødet har EU-Kommissionen foreslået en strategi for, hvordan tilbagesendelse af migranter uden beskyttelsesbehov skal gøres mere effektiv. "Det er en måde at beskytte asylsystemet på," siger den svenske EU-kommissær, Ylva Johansson.

EU's migrationskommissær, Ylva Johansson, præsenterede tirsdag en ny EU-strategi for en mere effektiv tilbagesendelse af migranter.  
EU's migrationskommissær, Ylva Johansson, præsenterede tirsdag en ny EU-strategi for en mere effektiv tilbagesendelse af migranter.   Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES. Samtidig med at Sverige under sit EU-formandskab vil gå op i gear for at komme videre i forhandlingerne om en fælles EU-migrationspolitik, arbejdes der på at stramme skruen i de instrumenter, der allerede er på plads.

En af de mangler, som EU ønsker at afhjælpe, er kløften mellem de hundredtusindvis af migranter, der befinder sig i Unionen, selv om de ikke anses for at have behov for beskyttelse, og dem, der rent faktisk sendes tilbage til deres hjemlande. Tirsdag fremlagde EU-Kommissionen en strategi for en mere effektiv hjemsendelse af migranter.