Bendt Bendtsen bliver lobbyist

SPORSKIFTE: Når den politiske karriere er overstået, er europaparlamentarikeren Bendt Bendtsen (K) allerede klar til at tage fat på et nyt kapitel som virksomhedsejer.

Selvom den konservative europaparlamentariker og tidligere vicestatsminister Bendt Bendtsen trækker sig fra politik, bliver det ikke for at gå på pension, på trods af at han til marts fylder 65 år.

”Når du har haft sådan et job, som jeg har, får du en medfødt rastløshed i kroppen. Jeg kan ikke tage på sommerferie, smide mig på en strand og se på bølgerne. Det kan gå i 20 minutter, så skal jeg helst videre,” siger han i et interview med Altinget.

Han har derfor besluttet at starte eget firma, når han til foråret ikke længere er medlem af Europa-Parlamentet.

”Jeg starter mit eget konsulentfirma hjemme på Fyn 1. juni. Det skal konsultere små og mellemstore virksomheder i public affairs, blandt andet omkring grøn omstilling,” siger han.

Holder ikke sin bøtte
Selvom han fortsat vil hjælpe Konservative på Fyn, er det ellers slut med politik. Efter godt 30 års aktivt virke først som byrådsmedlem, senere folketingsmedlem, partiformand og vicestatsminister, er det tid til at sige farvel og tak. 

”Det har været kendt, at jeg ville stoppe i over et år. Derfor holdt jeg min afskedstale på Konservatives landsråd. Der sagde jeg, at det blev min sidste landsrådstale. Hvis de ellers opfører sig ordentligt. Ellers kommer jeg tilbage,” ler han.

Mener du det?

”Nej, det var sagt i spøg. Men jeg kommer ikke til at holde min bøtte. Jeg kritiserer også regeringen nu, fordi jeg mener, at deres udspil på energi og klima ikke indeholder nok boliger,” siger han.

Bog på vej
Firmaet er ikke det eneste, som Bendt Bendtsen går og barsler med. Der er også en bog på vej, selvom der endnu ikke ligger en aftale med et forlag.

”Jeg skrev den over julen sidste år. Men jeg er ikke typen, der laver store afsløringer. Hvis det betyder, at den ikke er interessant for et forlag, så er den i hvert fald interessant for mine børn og børnebørn. Den er dedikeret til dem,” fortæller Bendt Bendtsen.

Forrige artikel EU’s revisorer om Tyrkiet-aftale: Ingen garanti mod fusk med pengestrømme EU’s revisorer om Tyrkiet-aftale: Ingen garanti mod fusk med pengestrømme Næste artikel Venstre har haft liberal midtvejskrise Venstre har haft liberal midtvejskrise
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.