DF om tysk valg: Den multikulturelle illusions sidste bastion er faldet

DEBAT: Med Alternative für Deutschland har Tyskland fået en chance til, skriver Kenneth Kristensen Berth (DF). Valget er også til gavn for Danmark, for AfD vil presse Merkel til en strammere udlændingepolitik. 

Af Kenneth Kristensen Berth (DF)
EU-ordfører

”Wir schaffen es”. De herostratisk berømte ord, udtalt af Angela Merkel, blev gravskriftet over det Tyskland, som vi har kendt de sidste 70 år. Et slagent folk, der ved enhver lejlighed har fundet det nødvendigt at piske sig selv som straf for fortidens synder, har genvundet kampviljen med Alternative für Deuschlands indtog i Forbundsdagen ved søndagens valg.

Det var også i sidste øjeblik. Tyskerne er et døende folk. Med en fertilitet på 1,4 og en udlændingepolitik så tossegod, at stort set kun Sverige kan være med på den galej, var nekrologen over Tyskland så småt ved at blive skrevet. Men med Alternative für Deutschland har tyskerne fået en chance til.

Tyskland på vej ud af handlingslammelsen
Tysklands historie har gjort det umuligt at forholde sig til Tysklands overlevelse som nation og tyskernes som folk. Ethvert anslag af national stolthed er straks blevet mistænkeliggjort som et udslag af nazisme. Men over de senere år er der sket noget med Tyskland. Noget som måske i særdeleshed kan aflæses i det tyske kulturliv.

Det startede måske i virkeligheden med filmen ”Der Untergang”, hvor tyskerne for første gang for alvor tog livtag med deres historie i skikkelse af djævlen selv, Adolf Hitler. – I stedet for virrende at ryste på hovedet over den verdenshistoriske ondskab og psykose, som Det Tredje Rige var udtryk for. Senere fulgt op af blandt andet den sære, men meget tyske komedie ”Er ist wieder da”, hvor Adolf Hitler genopstår i et moderne Tyskland og til dels moro dels stille uro drager Tyskland rundt og møder almindelige tyskere.

Tyskerne er i færd med at bearbejde deres fortid og er dermed ved at komme af med den handlingslammelse, som har medført at landet er blevet oversvømmet af udlændinge og i mange år ikke har indtaget den ledende stilling i Europa, som landets størrelse ellers naturligt tilsagde.

Noglehar ikke helt opdaget det endnu. De tyske politikere har sovet i timen. – Først og fremmest den socialdemokratiske kanslerkandidat, Martin Schulz, der med al tydelighed har siddet for længe i Europa-Parlamentet, og svang sig op i det højest tænkelige toneleje og udråbte sit eget parti til at være intet mindre end ”demokratiets bolværk” stillet over for det, han tidligere havde betegnet som ”nazister i Forbundsdagen”. Men Schulz var bestemt ikke ene om at klæde sig i sæk og aske og lade besværgelserne over det nye barn i klassen få frit løb.

Tyskland blev til Sverige
Men AFD er ikke et nazistisk parti. AFD har ikke imperialistiske ambitioner – men er tværtimod et parti, der i udpræget grad vender sig ind imod sig selv. Væk med euroen, nej til masseindvandringen og nej til sværmeriske drømme om et forenet Europa under tysk ledelse – og ingen krav om grænserevisioner, og hvad der ellers har kendetegnet partier som Republikanerne, NPD og DVU, der er blandt de foretagender, der i de sidste 30 år har forsøgt at sætte spørgsmålstegn ved den førte udlændingepolitik i Tyskland.

24. september 2017 blev Tyskland i virkeligheden til Sverige. Også i Sverige er befolkningen blevet holdt i kort snor i forhold til, hvad der var legitimt at udtrykke af synspunkter om udlændingepolitikken. Og som i Sverige har de øvrige partier valgt at slå ring om sig selv og afvise ethvert samarbejde med den nye dreng i klassen. Men det er ikke holdbart i længden.

En udelukkelse af AFD vil blot, hvis partiet ellers nogenlunde formår at ride den storm af, som Frauke Petrys afgang har medført, betyde, at AFD ved næste valg vil vokse sig større – akkurat som Sverigedemokraterna har gjort det og ser ud til også at ville gøre det i 2018. Man kan ganske enkelt ikke sidde befolkningens legitime ønske om en opstramning af udlændingepolitikken overhørig i længere tid.

AFD-valg er gavnligt for Danmark
Men selvfølgelig skal man også vise sig parat til at ville magten – og her har AFDs nuværende partiledelse tilsyneladende indtil videre – og modsat Sverigedemokraterna – valgt den totale oppositions politik. Det er næppe gavnligt for partiet på den længere bane: Man skal også være villige til at bistå med at ændre politikken. Man kan have alle de rigtige holdninger, men hvis man ikke vil arbejde for at få dem gennemført og være villige til at gå på kompromis, kan det hele være lige meget.

Under alle omstændigheder er valget af AFD gavnligt for Danmark. Det presser Merkel dels til at føre en mere kontant udlændingepolitik, dels til at søge at fastholde grænsekontrollen, og heldigvis giver det Merkel så mange problemer på hjemmefronten, at hun forhåbentlig ikke vil have så meget overskud til at føre den franske præsident Macron's og egnes temmelig flyvske og virkelighedsfornægtende planer, for så vidt angår udviklingen af EU, ud i livet.

Derfor er der udover at sige tillykke til tyskerne med, at man nu som nation kan se sig selv i øjnene igen, også grund til at glæde sig i Danmark over, at den multikulturelle illusions sidste betydningsfulde bastion i Europa er faldet med AFDs indtog i Forbundsdagen.

Europa og Tyskland er ved at vågne til dåd igen!

Forrige artikel Debat: Hverken Juncker eller Macron kommer EU's udfordringer til livs Debat: Hverken Juncker eller Macron kommer EU's udfordringer til livs Næste artikel Ornitologformand: Skal EU virkelig redde Danmarks natur? Ornitologformand: Skal EU virkelig redde Danmarks natur?
 • Anmeld

  Hans-Georg Nielsen

  Nå, da da!

  Kære KKB

  Tak for din vurdering af situationen i Tyskland. Lad os nu huske på, at AFD fik lidt under 13 % af stemmerne. Min vurdering er, at AfD hurtigt vil smuldre og at de andre 87 % i øvrigt nok skal klare at placere Tyskland som en ansvarlig, humanistisk og europæisk aktør i et nødvendigt EU samarbejde som kan modvirke snæversynet, xenofobisk og småborgerlig provinsialisme. Noget som iøvrigt gerne må brede sig til Danmark.
  Jeg er ganske overbevist om, at du glæder dig for tidligt.

  God weekend
  Hans-Georg Nielsen

 • Anmeld

  George Zeuthen · Aktivist

  DF ved ikke, hvad imperialisme er.

  Som sædvanlig forholder DF sig til religion. Enten Islam eller også deres egen. Og når det gælder imperialisme, så handler det om økonomi og magten over erhvervslivet. Altså ganske modsat DF, der bygger sin tro på noget fiktivt. Imperialisme er blandt andet, når det private erhvervsliv vokser sig større og større til monopoler og dermed kan manipulere med befolkninger i d3eres medier. Fo eksempel i Jyllandsposten, TV2 også selvfølgelig det belgiskejede Berlingske Tidende. Kenneths indlæg er enten skrevet udfra uvidenhed om, hvad imperialisme er, eller udfra kold kynisme. Vælg selv. Jeg er ikke i tvivl.

 • Anmeld

  hans preben pedersen · Vi Grønne EUer !!!!!

  " UKRUDT FORGÅR IKKE SÅ LET "

  K.K.B. !!!!!!!! SOM EU- FORNÆGTER ER DU OPPE IMOD CA. 400 MILLIONER EU-ENTUSIASTER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MEN BLIV VENLIGST OPPE PÅ DIN MØRKEBLÅ SKY !!!!!! " HØJT AT FLYVE DYBT AT FALDE " SOM ANTI-INTEGRATIONS-RACIST VIL DU EN DAG SE KENDSGERNINGERNE I ØJNENE !!! VI MENNESKER ER IKKE DYR !!!!!!!!!!!!!!!! JEG KAN GODT FORSTÅ AT DU JUBLER !!!!! MEN FRU MERKEL OG CO. HAR STADIG KLART FLERTAL !!!! I DK. HAR I ALT FOR STOR INDFLYELSE !! MEN FØR OG EFTER 2. VERDENSKRIG VAR DER MANGE AF DIN SLAGS HER I DK !!!!! " UKRUDT FORGÅR IKKE SÅ LET " Venligst hp.

 • Anmeld

  Christian X

  De nationale partier kontra de andre

  Skellet i dag går slet ikke mellem langt- og kortuddannede eller mellem "tabere" og globalister. Det går mellem de, der har forstået, hvad konsekvensen af fortsat islamisk indvandring er, og de der nægter give afkald på deres idealer og ønsketænkning. Det går mellem de, der værdsætter tryghed og sikkerhed og de, der er villige til at risikere andres tryghed og sikkerhed til fordel for abstrakte principper og kortsigtet social anerkendelse. Det går mellem de, der har sat sig ind i islam og de, der stadig tror at islam ikke er anderledes end andre religioner.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Enhver "isme" er bekymrende

  Som Dansk Folkepartis EU-ordfører må Kenneth Kristensen Berths udtalelser være et udtryk for partiets holdning? Tja!
  Jeg kunne rigtigt godt tænke mig, at de danske politikere anskuede det reelle problem, som bevægelserne af befolkningsgrupper i verden udgør.....og reelt brugte deres tid på at løse problemstillinger i stedet for at dyrke fordomme overfor enkeltpersoner og befolkningsgrupper. De store, aktuelle, reelle problemstillinger....kriser....skal nødvendigvis løses i samarbejde og med indsigt. Det vil være befriende for os vælgere, hvis løsningerne findes uden nedgørelse og dehumanisering af mennesker, der må flygte fra krig og undertrykkelse,....eller som tager en alvorlig beslutning og rykker teltpælene op for at søge lykken i et andet land,.... som beskrevet i min barndoms bog "Flugten til Amerika".
  ....
  At AFD, det stærkt højrenationalistiske tyske parti, har fået 13%'s stemmer er dybt foruroligende.
  Man kan måske trøste sig med, AT når de "kommer ind i varmen" i stedet for at stå udenfor og råbe op....OG når de på demokratiets betingelser kommer i dialog med de øvrige 87% fornuftige tyskere.... OG når der stilles krav til dem og forventninger om, at de påtager sig et medansvar og derfor skal søge indsigt og viden for at kunne medvirke til løsninger ....SÅ vil de ekstreme og yderligtgående synspunkter og retoriske udmeldinger og fordomme forhåbentligt nedtones og dialogen blive nuanceret og mere formålstjenlig.
  For de fleste -ismer skal man være meget agtpågivende overfor.


 • Anmeld

  Søren Tillisch · Lærer

  Hallo

  Er der nogen der kan fortælle KKB at ingen vil samarbejde med Afd og at det knækkede over på selve valgnatten?

 • Anmeld

  Ib Christensen · fhv. MEP & MF

  AfD og EU

  AfD vil ikke alene have Tyskland ud af euroen, de vil have EU lavet om til et "Fædrelandenes Europa", altså en mellemfolkelig organisation af suveræne sater, Hvis det ikke kan realiseres (og det kan det ikke, min tilføjelse),s kal Tyskland følge UK ud af EU.

  Desværre nævner Kenneth Kristensen Berth ikke dette, selv om han er Dansk Folkepartis EU-ordfører. Har han - ligesom partiets øvrige gruppemedlemmer kun Islam i hovedet? Eller er forklaringen, at DF - modsat partiets vælgere, hvoraf 68 % vil ud af EU - ikke har så meget imod EU som AfD? Ganske vist vil DF have en folkeafstemning om EU-medlemskabet, når Brexit-aftalen er på plads, men partiet vil ikke fortælle, hvad det vil anbefale vælgerne. Hvis det vil anbefale et nej, kan det jo ikke blive regeringsparti. Ergo: DF´s stilling er klar: Hellere ministerposter end Danmark ud af EU.

 • Anmeld

  I.R.Bertelsen · Borger og vælger

  Hallo

  @Søren Tillish.
  Tja. Grenen knak, da det stod klart, at man skulle til at påtage sig et ansvar. Så må vi følge med i, hvor tæt på stammen den knak.
  vh
  I.R.Bertelsen

 • Anmeld

  J. Torsleff

  Fremtidens Europa

  Europas folk har bedrevet meget ondt - og Tyskerne mest af alle. Flygtninge og indvandrings politikken er muligheden for at rette op på dette. Vi er alle moralsk forpligtet til at betale vor skyld! Folk der flygter for overbefolkning og konflikt har en ret til et hjem hos os! Det manglede bare. Alle forestillinger om etniske og religiøse skel er reaktionære, irrationelle og formørkede . De tilhører heldigvis en svunden ond tid! Vi der vil det gode ser frem til den dag Tyskland får en muslimsk kansler. Alle mennesker tilhører én stor familie!

 • Anmeld

  Allan Gorm Larsen. · Pensionist.

  Tysk valg.

  Kanon godt sagt, Kenneth!.