Brexit: Så tæt på og alligevel så langt fra

DEAL/NO DEAL: Omridset til en Brexit-aftale øjnes i Bruxelles. Men forhåbningerne om et umiddelbart forestående gennembrud er små.

EU's Brexit-forhandler, Michel Barnier (t.h.), hilser på den irske udenrigsminister, Simon Coveney (t.v.) ved et møde i Bruxelles mandag. Grænsen mellem Irland og Nordirland er stadig den helt store knast i forhandlingerne.
EU's Brexit-forhandler, Michel Barnier (t.h.), hilser på den irske udenrigsminister, Simon Coveney (t.v.) ved et møde i Bruxelles mandag. Grænsen mellem Irland og Nordirland er stadig den helt store knast i forhandlingerne.Foto: Francisco Seco/AP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: ”Jeg tror, det er vigtigt at sige så lidt som muligt, fordi det kan ødelægge den proces, der foregår.”

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) slog nærmest knuder på sig selv for ikke at afsløre noget om, hvad der skete, da han mandag i Bruxelles sammen med sine EU-fæller mødtes med Unionens Brexit-chefforhandler, Michel Barnier, for at gøre status over, hvor tæt parterne er på at lande en aftale om briternes udtræden af Unionen.

”Vi er der, hvor ethvert udsagn fra hvilken som helst udenrigsminister i Europa kan blive både brugt og misbrugt,” sagde Samuelsen.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00