Dagens podcast: Bliver det en tysker? ECB skal have ny chef

AJOUR: Skal renten op og inflationen holdes i ave, eller er arbejdspladser og luft i økonomien vejen frem? Det kommer den næste i chefstolen i Den Europæiske Centralbank til at bestemme. Altinget: ajour taler med lektor i økonomi Søren Hove Ravn.

Abonner via iTunes her | Find os på Spotify her | RSS-feed her

"Koste, hvad det vil – euroen skal reddes." Sådan sagde ECB-chef Mario Draghi i 2012. Den bemærkning og det, den afstedkom, vil uden tvivl – ja, har det faktisk allerede gjort det – skrive Draghis navn ind i historiebøgerne om europæisk politik i eurokrisens tidsalder. Nu er jagten på hans efterfølger så gået i gang, for Draghi stopper nemlig i ECB til oktober. Og det er et kompliceret og højpolitisk spil, der er i gang, og som vil blive en faktor i vores alle sammens hverdag i fremtiden. For bliver det en inflationsbekæmpende høg eller en lempeligere due, der kommer til at overtage hans stol?

Altinget: ajour har inviteret ph.d. og nybagt lektor i økonomi Søren Hove Ravn, der også skriver månedlige klummer i Altingets trykte magasin, i studiet. Så vil du vide, hvad kvantitativ lempelse er, hvorfor det har virket, og hvorfor kreativitet helt sikkert også for den næste ECB-chef vil være en påkrævet kompetence, så lyt med her.

Vært er Altingets magasinredaktør, Esben Schjørring

Abonner via iTunes her | Find os på Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Færøerne indgår aftaler med Catalonien og Storbritannien    Færøerne indgår aftaler med Catalonien og Storbritannien   Næste artikel Vestager går imod tysk-fransk alliance og afviser kæmpe tog-fusion Vestager går imod tysk-fransk alliance og afviser kæmpe tog-fusion
Europas ledere til de britiske folkevalgte: Nu ligger bolden hos jer

Europas ledere til de britiske folkevalgte: Nu ligger bolden hos jer

TOPMØDE: De europæiske ledere har torsdag aften nikket ja til briternes nye udtrædelsesaftale. Næste skridt er en godkendelse i det britiske underhus. Men det er fortsat meget usikkert, hvorvidt den britiske premierminister, Boris Johnson, kan samle et flertal blandt de britiske parlamentarikere.