Dagens podcast: Bliver det hele en dans på roser for Nordmakedonien nu?

AJOUR: Nordmakedonien har endelig fået et navn, som naboerne fra Grækenland kan acceptere – og det åbner for medlemskab i både Nato og EU for balkanlandet. Men kommer den udvikling til at gå let?

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Da grækerne med et meget smalt flertal accepterede navnet Nordmakedonien, var det en milepæl i balkanlandets historie.

I tre årtier har Nordmakedonien lidt under, at grækerne har vetoet deres mulighed for medlemskab i både Nato og EU.

Nu kan den udvikling begynde. Men der er lang vej, før indlemmelsen i EU kan blive en realitet, mens et Nato-medlemskab kan lade sig gøre inden for en overskuelig periode.

Men grækerne går snart til valg, og hvad sker der med aftalen, hvis den græske opposition – der er modstandere af det nye navn – vinder?

Altinget: ajour ser nærmere på den sag i dagens udgave, hvor journalist Anders Redder er gæst.

Abonner via iTunes her | Find os i Spotify her | RSS-feed her

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Kan man smække kassen i for lande, der truer retsstaten? Ugens EU-podcast: Kan man smække kassen i for lande, der truer retsstaten? Næste artikel Ugens EU-podcast: Risikerer magten at glide ud af hænderne på Macron? Ugens EU-podcast: Risikerer magten at glide ud af hænderne på Macron?
Danske politikere får pladser i nye EU-udvalg

Danske politikere får pladser i nye EU-udvalg

FOKUS: Fem danske EU-parlamentarikere får plads i fem nye underudvalg, der skal have fokus på kræft, kunstig intelligens, skattesnyd og desinformation. Få overblik over de nye danske udvalgsmedlemmer.