Dagens podcast: Danmark, Iran og afslutningen på Første Verdenskrig

AJOUR: Vi kan ikke længere gå ud fra den internationale liberale verdensorden som udgangspunkt for vores sikkerhedspolitik. Ja, det har noget med Trump at gøre, men ikke kun. Statskundskabsprofessor Mikkel Vedby Rasmussen er i studiet.

Abonner via iTunes her| Find os i Spotify her | RSS-feed her

På søndag klokken 11 om formiddagen stopper mange op og holder to minutters stilhed. I hvert fald i den britiske og amerikanske del af verden.

Her mindes man de faldne fra især Første og Anden Verdenskrig. Men vi burde også tænke alvorligt over, at den verdensorden med FN, Nato og EU i spidsen, som Vesten opbyggede for at forhindre en ny omgang død og ødelæggelse, er i alvorlig krise.

Sådan lyder det fra Mikkel Vedby Rasmussen, professor i international politik ved Københavns Universitet i hans klumme i det kommende Altinget: magasin.

"Når afstanden mellem verden, som den er, og verden, som man taler om den i FN og andre globale organisationer, bliver for stor, holder organisationerne op med at have relevans for de faktiske problemer, vi står overfor, og så mister de deres autoritet. Det er ikke kun FN, som har det problem. Nato og EU oplever det samme," skriver han.

Magasinredaktør Esben Schjørring har ham i studiet for at få forklaret, hvad det betyder, og hvorfor krisen mellem Danmark og Iran er et godt eksempel på en ny tid.

Abonner via iTunes her| Find os i Spotify her | RSS-feed her

Er du endnu ikke abonnent på Altinget: magasin, så kan du bestille det lige her.

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Mød den finske værdikriger, der jagter Europas topjob Ugens EU-podcast: Mød den finske værdikriger, der jagter Europas topjob Næste artikel Ugens EU-podcast: Når Bankunionen banker på Danmarks dør Ugens EU-podcast: Når Bankunionen banker på Danmarks dør
Danske politikere får pladser i nye EU-udvalg

Danske politikere får pladser i nye EU-udvalg

FOKUS: Fem danske EU-parlamentarikere får plads i fem nye underudvalg, der skal have fokus på kræft, kunstig intelligens, skattesnyd og desinformation. Få overblik over de nye danske udvalgsmedlemmer.