Dagens podcast: Erhvervslivet har svedige håndflader før EU-valget

AJOUR: Bliver Konservative ikke valgt ind efter næste EU-valg, har Danmark ingen stemme i den største gruppe i Europa-Parlamentet, EPP. Pernille Weiss skal tage over for Bendt Bendtsen, og erhvervslivet frygter, at hun er for ukendt til at sikre sig et mandat.

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Når de danske vælgere 26. maj 2019 skal stemme til europaparlamentsvalget, så er en af sidste omgangs helt store stemmeslugere Bendt Bendtsen fra Konservative ikke at finde på listen.

I stedet står der Pernille Weiss som det øverste navn ud for Konservative. Hun kommer fra et job som selvstændig og har tidligere været valg til amtsrådet på Fyn.

Men Weiss er i modsætning til Bendt Bendtsen ikke voldsomt kendt i den danske befolkning, og derfor frygter det danske erhvervsliv, at Konservative ender med slet ikke at blive valgt til Europa-Parlamentet. Hvis det sker, står Danmark uden et mandat i den største gruppe i i Europa-Parlamentet, den kristen-demokratiske gruppe, EPP.

Oveni har Konservative også indgået et nyt valgforbund med Venstre og Liberal Alliance.

Lyt til dagens udgave af Altinget: ajour, hvor chefredaktør Jakob Nielsen forklarer om, hvorfor dét kan gå hen og blive en udfordring for Pernille Weiss, og hvad problemet er med ikke at have en dansker i EPP-gruppen. 

Altinget: ajour på Soundcloud her | Abonner via iTunes her| RSS-feed her

Forrige artikel Podcast fra EU-topmødet: May må tilbage til tegnebordet Podcast fra EU-topmødet: May må tilbage til tegnebordet Næste artikel Ugens EU-podcast: Bliver de sociale medier brugt mod demokratiet? Ugens EU-podcast: Bliver de sociale medier brugt mod demokratiet?
Nu skal Merkels afløser findes – igen

Nu skal Merkels afløser findes – igen

FORMANDSKAMP: Tre mænd kæmper om pladsen som arvtager for Angela Merkel, når der i weekenden er landsmøde i CDU. Yderligere to kommer i spil, når snakken falder på, hvem der skal være kanslerkandidat.