Dagens podcast: Hvorfor kan svenskerne ikke danne en regering?

AJOUR: Heller ikke onsdag fandt svenskerne frem til en ny regering, men hvilke muligheder er der egentlig for, at Sveriges folkevalgte kan finde en ny statsminister?

Abonner via iTunes her| Find os i Spotify her | RSS-feed her

Det er ti uger siden, at svenskerne var i stemmeboksen, men der er fortsat ikke fundet et flertal blandt de nyvalgte politikere.

Resultatet har nemlig betydet, at det er mere end normalt vanskeligt at tælle til 175 mandater, hvilket giver et flertal i den svenske Riksdag.

Skal svenskerne så til stemmeurnerne igen? Eller er der nogen partikonstellationer i spil, der kan give et flertal i Riksdagen?

Altinget: ajour sætter fokus på det svenske valg i dagens udsendelse, hvor Emma Qvirin Holst, der har dækket valget på Altingets forside, er dagens gæst.

Abonner via iTunes her| Find os i Spotify her | RSS-feed her

Tema: Altinget: ajour

Forrige artikel Ugens EU-podcast: Når Bankunionen banker på Danmarks dør Ugens EU-podcast: Når Bankunionen banker på Danmarks dør Næste artikel Ugens EU-podcast: Crunch time for Theresa Mays Brexit Ugens EU-podcast: Crunch time for Theresa Mays Brexit
Gyser i Strasbourg: EU's nye topchef risikerer stadig at snuble på målstregen

Gyser i Strasbourg: EU's nye topchef risikerer stadig at snuble på målstregen

TOPJOB: Efter sidste uges møder i Europa-Parlamentet er utilfredsheden med Ursula von der Leyen så udbredt, at tyskeren ikke kan være sikker på at blive godkendt som EU-Kommissionens nye formand. Hun kan blive stemt snævert igennem eller vraget ved en afstemning tirsdag – eller det hele kan blive udskudt.