Danmark får åbnet døre på klem i EU

LYDHØRHED: De to danske dagsordener om privat lagring af svinekød og bedre dyrevelfærd lever stadig efter mandagens ministerrådsmøde, påpeger en tilfreds fødevareminister.

Søndag fremlagde Dan Jørgensen (S) sammen med sine tyske og hollandske kollegaer en fælles erklæring om skrappere krav til dyrevelfærd. Mandag skulle de tre fødevare- og landbrugsministre så overbevise deres europæiske kolleger om at lægge pres på EU-Kommissionen.

Efter mandagens indsats er Dan Jørgensen optimistisk.

"Jeg synes heldigvis, der var god opbakning. Specielt var jeg glad for, at Kommissionen sagde, at de anerkendte vores grundlæggende præmis om, at der i EU's traktater står, at dyr er følende væsener, der skal behandles ordentligt, og det skal vi selvfølgelig acceptere. Og at de også arbejder videre henimod en generel dyrevelfærdsforordning i EU. Det er noget af det, som Danmark har arbejdet for i mange år, fordi hvis vi får nogle alment anerkendte indikatorer, vil det sikre, at man vil kunne hæve standarden for dyrevelfærd helt generelt," siger fødevareministeren.

Login