Danmark får åbnet døre på klem i EU

LYDHØRHED: De to danske dagsordener om privat lagring af svinekød og bedre dyrevelfærd lever stadig efter mandagens ministerrådsmøde, påpeger en tilfreds fødevareminister.

Billedet er fra Dan Jørgensens dag i praktik som svineproducent i juli 2014.
Billedet er fra Dan Jørgensens dag i praktik som svineproducent i juli 2014.Foto: Fødevareministeriet
Sine Riis Lund

Kommissæren, Phil Hogan, sagde, at han tog det danske initiativ til efterretning, og at der var otte andre lande, der bakkede op. Derfor var han villig til at se på sagen igen, og specielt var han positiv over, at vi fra dansk side havde foreslået en mere specificeret løsning end den, der tidligere havde været på bordet.

Dan Jørgensen (S)
Fødevareminister

Søndag fremlagde Dan Jørgensen (S) sammen med sine tyske og hollandske kollegaer en fælles erklæring om skrappere krav til dyrevelfærd. Mandag skulle de tre fødevare- og landbrugsministre så overbevise deres europæiske kolleger om at lægge pres på EU-Kommissionen.

Efter mandagens indsats er Dan Jørgensen optimistisk.

"Jeg synes heldigvis, der var god opbakning. Specielt var jeg glad for, at Kommissionen sagde, at de anerkendte vores grundlæggende præmis om, at der i EU's traktater står, at dyr er følende væsener, der skal behandles ordentligt, og det skal vi selvfølgelig acceptere. Og at de også arbejder videre henimod en generel dyrevelfærdsforordning i EU. Det er noget af det, som Danmark har arbejdet for i mange år, fordi hvis vi får nogle alment anerkendte indikatorer, vil det sikre, at man vil kunne hæve standarden for dyrevelfærd helt generelt," siger fødevareministeren.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00