Danske energi-chefer ønsker flere hænder i Bruxelles

KLIMA: Der er behov for, at Danmark styrker sin repræsentation i Bruxelles på klima- og energiområdet, skriver seks topchefer i et åbent brev til klima- og energiministeren. Ellers risikerer eksportmuligheder at gå tabt.

Blandt andet vindmølleproducenten Vestas opfordrer regeringen til at styrke EU-repræsentationen på klima- og energiområdet.
Blandt andet vindmølleproducenten Vestas opfordrer regeringen til at styrke EU-repræsentationen på klima- og energiområdet.Foto: colourbox

Ellers frygter vi, at Danmark lader en unik mulighed for at styrke danske virksomheder og danske arbejdspladser via øget eksport forpasse.

fra energi-chefernes åbne brev til ministeren
...

Af Nicklas Andersen

Den danske stats lobbyindsats i EU ”bør i højere grad afspejle de danske eksportinteresser,” når de kommende forhandlinger om EU’s energiunion for alvor går i gang.

Ellers kan det betyde en forspildt chance i forhold til at styrke danske eksportmuligheder, skriver seks topchefer fra nogle af Danmarks førende energi- og klimavirksomheder i et åbent brev til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V).

Dokumentation

Her er de seks underskrivere af brevet til ministeren:

Julia Panzer
Acting Head Public Affairs and Sustainability
Danfoss A/S

--- 

Susanne Dyrbøl
Public Affairs Director
Rockwool

--- 

Ask Møller-Nielsen
Governmental Affairs Manager
Grundfos

--- 

Ulrich Bang
Global Public Affairs & CSR Director
VELUX A/S

--- 

Peter Steen Mortensen
Senior Manager, Public Affairs
Novozymes A/S

--- 

Morten Dyrholm
Group Senior Vice President, Global Marketing, Communications and Public Affairs
Vestas Wind System A/S


0:000:00