”Det skal ikke kun være regeringen, der kører med klatten i forhold til Brexit”

INTERVIEW: Gennem otte måneders levetid har Folketingets Brexit-følgegruppe nøje fulgt forhandlingsprocessen om briternes udtræden af EU. Vi har en særlig forpligtelse til at være så velorienterede om Brexit-forhandlingerne som muligt, lyder det fra gruppens formand.

Ifølge formanden for Folketingets Brexit-følgegruppe skal det ikke kun være Løkke og resten af regeringen, der har indsigt i Brexit-forhandlingerne.
Ifølge formanden for Folketingets Brexit-følgegruppe skal det ikke kun være Løkke og resten af regeringen, der har indsigt i Brexit-forhandlingerne.Foto: /ritzau/Christensen Casper Holmenlund
Amalie Bjerre Christensen

Vi forsøger at få så bred en viden og orientering om, hvad der rører sig i resten af Europa og ikke kun i Storbritannien og Danmark.

Erik Christensen (S)
Formand for Europaudvalget og Brexit-følgegruppen

Der er lagt i ovnen til et efterår i rejsernes tegn, når medlemmerne af Folketingets Brexit-følgegruppe tager fat på arbejdet efter sommerferien.

Med et efterårsprogram, der blandt andet byder på en studietur til Irland og Nordirland samt besøg i en række europæiske hovedstæder, følger gruppen af folketingsmedlemmer fra Europaudvalget og Det Udenrigspolitiske Nævn processen bag briternes udtrædelse af EU på tæt hold.

Og årsagen til det store rejseri er simpel. Regeringen skal ikke være den eneste, der kender til konsekvenserne af briternes farvel til det europæiske fællesskab.

0:000:00