Det sker i EU: 28 medlemslande bliver til 27

OVERBLIK: Mere end 3,5 år efter folkeafstemningen forlader Storbritannien på fredag EU-samarbejdet. I Danmark mødes statsminister Mette Frederiksen (S) med EU’s beskæftigelseskommissær, Nicolas Schmit. Få overblik over den kommende uge i EU.

Mandag 27. januar
Ugen indledes med et rådsmøde i Bruxelles for EU’s landbrugs- og fiskeriministre. Sammen med sine europæiske kollegaer skal minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling Mogens Jensen (S) blandt andet drøfte landbrugsaspekterne ved den europæiske grønne aftale, som EU-Kommissionen præsenterede i begyndelsen af december sidste år.

I Polen deltager formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, i mindehøjtideligheden for 75-årsdagen for befrielsen af koncentrations- og udryddelseslejren Auschwitz-Birkenau.

Tirsdag 28. januar
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) rejser til Bruxelles for at deltage i et rådsmøde om almindelige anliggender. Her skal ministrene blandt andet drøfte den såkaldte konference om Europas fremtid, hvilket dækker over en toårig periode med borgerhøringer.

Login