Det sker i EU: Corona forsinker vigtige EU-udspil

OVERBLIK: EU-Kommissionen skal i denne uge lave et realitetstjek af, hvilke af de planlagte politiske prioriteter for Unionen, der bliver nødt til at blive udskudt på grund af corona.

Udbredelsen af covid-19 i Europa betyder, at EU-Kommissionen må tage hele sit arbejdsprogram op til revision.
Udbredelsen af covid-19 i Europa betyder, at EU-Kommissionen må tage hele sit arbejdsprogram op til revision.Foto: Matthias Rietschel/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 27. april
EU’s turistsektor kommer under luppen, når ministre med ansvar for den del af coronaresponsen stikker hovederne sammen online. Den europæiske turisme står i en katastrofesituation, hvis de europæiske nedlukninger strækker sig helt ind i sommertiden.

I Europa-Parlamentet forsøger de at holde gryderne i kog trods lockdown. Økonomiudvalget debatterer med den italienske EU-kommissær for økonomi, Paolo Gentiloni, og med den tyske finansminister, Olaf Scholz. Borgerrettighedsudvalget diskuterer Libyen, mens Forsvarsunderudvalget taler våbeneksport og sikkerhedssamarbejde i Sahel. Nogle kan være til stede fysisk, men de fleste er med på distancen, og den blandingsform kommer til at være gældende for Parlamentet inden for den nærmeste fremtid.

Tirsdag 28. april
Hvordan påvirker covid-19 den europæiske energisektor? Det skal drøftes på endnu et uformelt ministerrådsmøde over video, der også skal se på energisektorens rolle i genåbning af Europa, og hvad det gør ved den grønne omstilling.

0:000:00