Det sker i EU: Coronaforsinkede grønne udspil på vej

OVERBLIK: Spændt afventede udspil om bæredygtighed i fødevaresektoren og biodiversitet kommer endelig på bordet i denne korte uge i EU-land, hvor der også klemmes fem ministerrådsmøder ind på tre dage.

Mandag 18. maj
De europæiske undervisningsministre- og uddannelsesministre mødes på video for at diskutere skolegang i lyset af den gradvise ophævelse af coronatiltag, herunder hvad der skal stilles op med eksaminer og adgang til universiteter efter sommerferien.

I Europa-Parlamentet diskuterer Indre markeds-udvalget med kommissæren for samme område, Thierry Breton, exitstrategier for coronalockdowns, mens Miljø- og Folkesundhedsudvalget taler vacciner og behandling med direktøren for Det Europæiske Lægemiddelagentur, Guido Rasi, og Borgerrettighedsudvalget diskuterer coronarelateret kriminalitet med direktør for Europol Catherine De Bolle.

Tirsdag 19. maj
Intet mindre end tre ministerrådsmøder bliver det til på video denne tirsdag. Finansministrene skal diskutere, hvor langt de er nået med at få sat EU’s halve billion store lånepakke på skinner. Den skulle gerne være oppe at køre allerede 1. juni. Samtidig vil Kommissionen og Den Europæiske Centralbank give deres bud på, hvordan det går i den europæiske økonomi, ligesom Kommissionen også vil præsentere sin nye hvidvaskhandlingsplan, som kom for to uger siden.

Login