Det sker i EU: Danmark skal stå skoleret

OVERBLIK: Brexit-uret tikker, Danmark skal forsvare sin omgang med retsstatsprincipperne, og så er der topmøde om corona i denne uge.

Mandag 16. november
Mandag var egentlig sat som den allersidste deadline for, hvornår en ny handelsaftale med briterne skulle være på plads, hvis der skulle være tid nok til en grundig godkendelsesproces i diverse parlamenter, herunder særligt Europa-Parlamentet. På trods af flere ugers ekstremt intensive drøftelser ser det dog på nuværende tidspunkt ikke ud til, at de er i nærheden af at være klar til at sende hvid røg ud af forhandlingslokalerne. Men forhandlerne fortsætter ufortrødent, mens de lovgivere, der skal godkende aftalen, stirrer nervøst på kalenderen.

EU’s landbrugsministre mødes online for at drøfte situationen på de europæiske landbrugsmarkeder lige nu.

I Europa-Parlamentet kommer der en første drøftelse af det nye forslag til et mere robust pandemiberedskab på EU-plan og større magt til at imødegå sundhedskriser, som EU-Kommissionen lagde frem i sidste uge. Også muligheden for at imødegå terrortrusler er i spotlyset, når den ansvarlige EU-kommissær Ylva Nilsson gæster etablissementet.

Login