Det sker i EU: Dansk minister skal drøfte den europæiske grønne aftale med Timmermans

OVERBLIK: Frankrig, Tyrkiet, Tyskland og Storbritannien skal tale om Syrien, og den danske klimaminister Dan Jørgensen (S) har et møde med EU-kommissæren Frans Timmermans. Få overblik over den kommende uge i EU.

Mandag 2. december
Den nye kommissionsformand Ursula von der Leyen starter sine fem år som EU-chef med en tur til Madrid. Her skal hun holde en tale ved åbningen af FN’s COP25, der starter i dag og fortsætter to uger frem.

Tilbage i Bruxelles skal transportminister Benny Engelbrecht (S) til rådsmøde. Sammen med sine europæiske kollegaer skal han blandt andet drøfte det transeuropæiske transportnet, digitale transporttjenester og fremmelse af alternative bæredygtige brændsler.

Han er dog ikke den eneste danske minister i byen. Både udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S) skal også til rådsmøde om retlige og indre anliggender. Her fylder et emne en del på dagsordenen, nemlig EU’s migrations- og asylpolitik. Ministrene skal både tale om den fremtidige politik og behov på området.

Login