Det sker i EU: Et år med von der Leyen

OVERBLIK: Den nye EU-Kommission fylder et år, Brexit-sagaen ruller videre, og ministervideomøderne tårner sig op i denne uge i EU-land.

Da Ursula von der Leyen overtog tøjlerne i EU-Kommissionen for et år siden, kunne hun ikke vide, at alle de planer, hun havde lagt, ville blive påvirket af en verdensomspændende pandemi.
Da Ursula von der Leyen overtog tøjlerne i EU-Kommissionen for et år siden, kunne hun ikke vide, at alle de planer, hun havde lagt, ville blive påvirket af en verdensomspændende pandemi.Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 30. december
Den uendelige historie om Brexit-aftalen, der måske eller måske ikke er lige rundt om hjørnet, fortsætter i London i denne uge, hvor der igen gøres forsøg på at finde en aftale til et fremtidigt handels- og samarbejdsforhold, som både EU-siden og briterne kan leve med.

I Bruxelles er Schengensamarbejdets fremtid på programmet, når EU’s grænsekontrolskommissær, Ylva Johansson, indkalder til det første såkaldte Schengenforum, der samler justits- og indenrigsministre og EU-parlamentarikere for at tale om det fælles grænseløse områdes udfordringer forud for præsentationen af en ny Schengenstrategi næste år.

De europæiske ungdomsministre har videomøde for at holde liv i de ungdomsaktiviteter under EU-paraplyen, som p.t. er sat i bero, som for eksempel udvekslingsprogrammer for studerende og Det Europæiske Solidaritetskorps, der støtter frivillige i at rejse ud.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00