Det sker i EU: Et år med von der Leyen

OVERBLIK: Den nye EU-Kommission fylder et år, Brexit-sagaen ruller videre, og ministervideomøderne tårner sig op i denne uge i EU-land.

Mandag 30. december
Den uendelige historie om Brexit-aftalen, der måske eller måske ikke er lige rundt om hjørnet, fortsætter i London i denne uge, hvor der igen gøres forsøg på at finde en aftale til et fremtidigt handels- og samarbejdsforhold, som både EU-siden og briterne kan leve med.

I Bruxelles er Schengensamarbejdets fremtid på programmet, når EU’s grænsekontrolskommissær, Ylva Johansson, indkalder til det første såkaldte Schengenforum, der samler justits- og indenrigsministre og EU-parlamentarikere for at tale om det fælles grænseløse områdes udfordringer forud for præsentationen af en ny Schengenstrategi næste år.

De europæiske ungdomsministre har videomøde for at holde liv i de ungdomsaktiviteter under EU-paraplyen, som p.t. er sat i bero, som for eksempel udvekslingsprogrammer for studerende og Det Europæiske Solidaritetskorps, der støtter frivillige i at rejse ud.

Login