Det sker i EU: Europas asylpolitik tilbage på toppen af dagsordenen

OVERBLIK: Et nyt udspil til en europæisk flygtningepolitik ser dagens lys, den hviderussiske oppositionsleder Svetlana Tikhanovskaja kommer til Bruxelles, og så er der topmøde blandt EU’s stats- og regeringschefer i denne uge.

Efter den overfyldte Moria-flygtningelejr
på Lesbos er brændt ned til grunden, har EU-Kommissionen fremskyndet
fremlæggelsen af sit forslag til en ny europæisk asylpolitik.
Efter den overfyldte Moria-flygtningelejr på Lesbos er brændt ned til grunden, har EU-Kommissionen fremskyndet fremlæggelsen af sit forslag til en ny europæisk asylpolitik.Foto: Elias Marcou/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 21. september
EU’s udenrigsministre trodser coronafaren og kommer til Bruxelles for at diskutere Hviderusland, Libyen, forholdet til Den Afrikanske Union blandt andet. De får en særlig gæst til frokost, Svetlana Tikhanovskaja, den eksilerede hviderussiske oppositionspolitiker, der stillede op mod Aleksandr Lukasjenko. EU-ministrene kæmper om at blive enige om at indføre sanktioner på ledende skikkelser i nedkæmpningen af demonstrationerne i kølvandet på sidste måneds valg.

Tikhanovskaja skal også mødes med EU-Parlamentets Udenrigsudvalg, som også får besøg af Kinas EU-ambassadør, Ming Zhang.

EU’s landbrugsministre har reformen af landbrugspolitikken på dagsordenen. Der er også afrikansk svinepest, et nyt ernæringsmærke og handelsspørgsmål på menuen til mødet, som finder sted fysisk for første gang i månedsvis.

0:000:00