Det sker i EU: Hvidvaskskandale rammer EU

OVERBLIK: Både EU-ministre og parlamentarikere har kampen mod hvidvask på programmet i denne uge, britiske konservative tager livtag med hinanden om Brexit, og så holder Rumænien en meget kritiseret folkeafstemning om, hvem der egentlig må kalde sig en familie.

Mandag 1. oktober
I Storbritannien fortsætter løjerne ved den store partikongres for landets regeringsparti, Konservative, der blev fløjtet i gang søndag i Birmingham. For premierminister Theresa May er det ikke mindst forsøget på at finde opbakning til sine visioner for en britisk exit fra Unionen, der kommer i højsædet.

Samtidig myldrer EU-parlamentarikerne til Strasbourg til denne uges plenarsamling, hvor de lægger ud mandag aften med at se på blandt andet retstilstanden i Rumænien og cannabis til medicinsk brug.

EU’s finansministre mødes til gengæld i Luxembourg. Først er det eurolandene, der blandt andet skal tale om de offentlige finansers stabiliserende rolle mod udefrakommende chok. Senere udvider de kredsen, så Danmark og de øvrige EU-lande – undtagen briterne – kan være med til at diskutere reformerne af eurolandenes fælles pengetank, den såkaldte Europæiske Stabilitetsmekanisme (ESM). Finansminister Kristian Jensen (V) deltager.

Login