Det sker i EU: Kinatopmøde, polsk præsidentvalg og ny EU-medicinalchef

OVERBLIK: EU og Kina holder topmøde oven på coronakrisen, ministre stiller skarpt på grøn omstilling og skolelivet efter corona, EU-kommissærer tager stor debat om racisme, og så skal der udpeges en ny chef for EU’s Lægemiddelagentur i denne uge, hvor polakkerne også stemmer i første runde af det polske præsidentvalg.

Mandag 22. juni
Det 22. topmøde mellem EU og Kina finder sted mandag over en videoforbindelse. Det er blandt andet svaret på coronaepidemien og genopretningen af verdensøkonomien, der er på bordet, sammen med handel, klima og sikkerhedsspørgsmål. Det er formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, og EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen, der taler på EU’s vegne, og topmødet kommer på et ømfindtligt tidspunkt, hvor EU vil forhindre kinesere i at opkøbe strategisk vigtige virksomheder i Europa og anklager dem for at føre informationskrig mod Europa om covid-krisen, samtidig med at der lyder kritik af det kinesiske jerngreb om Hongkong.

EU's økonomikommissær, Paolo Gentiloni, præsenterer en ny rapport om, hvor langt EU-landene er kommet i implementeringen af FN's bæredygtighedsmål.

I Europa-Parlamentet fremlægger EU’s sundhedskommissær, Stella Kyriakides, sin nye vaccinestrategi, der skal sende EU ind i kapløbet for at stoppe covid-19 ved at poste milliarder i en række medicinalvirksomheder med lovende vacciner under udvikling.

Login