Det sker i EU: Kommissionen tager første skridt til forhandlinger om det nye forhold med briterne

OVERBLIK: EU-Kommissionen præsenterer sit bud på EU's forhandlingsposition i forhandlingerne med Storbritannien. Og så kommer hele to kommissærer på besøg i København. Få overblik over den kommende uge i EU.

EU's chefforhandler, Michel Barnier, præsenterer mandag EU-Kommissionens bud på EU's forhandlingsposition i de kommende forhandlinger med Storbritannien.
EU's chefforhandler, Michel Barnier, præsenterer mandag EU-Kommissionens bud på EU's forhandlingsposition i de kommende forhandlinger med Storbritannien.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Mandag 3. februar
Den første uge i et EU-samarbejde uden Storbritannien har EU-Kommissionen travlt med at komme i gang med forhandlingerne om det fremtidige forhold mellem EU og briterne. Efter Brexit er Storbritannien trådt ind i en overgangsperiode, der udløber 31. december.

Inden da skal en aftale være på plads, og i dag vil EU's chefforhandler, Michel Barnier, præsentere EU-Kommissionens bud på, hvad der skal være EU's forhandlingsposition i de forhandlinger.

I København er der fint besøg fra Bruxelles. Det er EU's budgetkommissær, der kigger forbi byen for at mødes med statsminister Mette Frederiksen (S) og den fungerende finansminister, Morten Bødskov (S).

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00