Det sker i EU: Lars Løkke og co. tager til Transsylvanien

OVERBLIK: EU’s chefer mødes i den rumænske by Sibiu til det, der skulle have været relanceringen af det europæiske projekt efter Brexit.

Mandag 6. maj
Mens vi venter på briternes exit fra EU, kan vi markere, at briterne trods alt ikke står til at blive fuldstændig afskåret fra kontinentet. Mandag fejrer tunnelen under Den Engelske Kanal mellem Frankrig og Storbritannien sin 25 års fødselsdag.

I Bruxelles er der usædvanligt stille i denne uge. EU-parlamentarikerne er for længst over alle bjerge, og der er ingen ministerrådsmøder. Men formændene for henholdsvis EU-Kommissionen og Det Europæiske Råd, Jean-Claude Juncker og Donald Tusk, mødes med de europæiske repræsentanter for arbejdsmarkedets parter mandag.

Tirsdag 7. Maj
EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker holder pressemøde som optakt til det topmøde i den rumænske by Sibiu senere på ugen, hvor EU-lederne skal diskutere de vigtigste prioriteter for den næste EU-Kommission. Her vil han både gøre status over sine og de øvrige kommissærers vigtigste bedrifter og komme med sit input til, hvad der bør være i fokus hos hans arvtager. Begge dele er opsummeret i denne rapport, som Kommissionen lagde frem i sidste uge.

Login