Det sker i EU: Løkke indtager Europa-Parlamentet

OVERBLIK: Statsministeren tager til Bruxelles for at udbrede sin vision for Europas fremtid i denne uge. Imens er der også både skattesnyd, Schengen og et storstilet klimaudspil på programmet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var i Bruxelles søndag til EU-topmøde. Nu kommer han tilbage igen for at tale om Europas fremtid.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) var i Bruxelles søndag til EU-topmøde. Nu kommer han tilbage igen for at tale om Europas fremtid.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 26. november
EU’s udviklingsministre skal blandt andet spise frokost med dette års nobelpristagere Denis Mukwege og Nadia Murad for at diskutere bekæmpelse af seksuel vold som våben i krige og konflikter. Danmarks udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) har bedt om at få menneskerettighedssituationen i Tanzania på dagsordenen, efter systematiske forfølgelser af homo- og transseksuelle har fået flere i det internationale samfund til at blæse i alarmfløjten.

Ministerrådsbygningen huser også et møde blandt EU’s unge- og undervisningsministre. De skal blandt andet diskutere ny ungestrategi, opdatering af Erasmus-programmet samt gensidig anerkendelse af eksamensbeviser.

På den anden side af gaden i EU-Kommissionens førerbunker får førstenæstformand Frans Timmermans besøg af den ungarsk-amerikanske rigmand og filantrop George Soros, som er blevet hadefigur for det radikale højre på globalt plan.

0:000:00