Det sker i EU: Macron eller Le Pen?

Der er smæk på Europa-Parlamentet i en uge, der ellers påsketraditionen tro er mødefri i både EU-Kommissionen og Ministerrådet. Mest opmærksomhed vil der dog være på, hvad der sker i Frankrig, hvor Emmanuel Macron skal forsøge at blive den første franske præsident i 20 år, der opnår genvalg.

I første runde af det franske præsidentvalg lå Emmanuel Macron og Marine Le Pen få procentpoint fra hinanden.
I første runde af det franske præsidentvalg lå Emmanuel Macron og Marine Le Pen få procentpoint fra hinanden.
Rikke Albrechtsen

Tirsdag 19. april

I Europa-Parlamentet tager et nyt specialudvalg fat på at undersøge skandalen om det såkaldte Pegasus-aflytningssoftware. Det er blandt andet blevet brugt til at overvåge oppositionspolitikere i en række EU-lande, herunder Spanien, Ungarn og Polen, og en række ansatte i EU-Kommissionen har også været mål.

Samme dag mødes et andet nyt udvalg for første gang. Det er det særudvalg, der er nedsat for at granske det europæiske svar på covid-pandemien, både hvad gælder sundhed, økonomi, samfund og global solidaritet. 

I Europa-Parlamentet får Udviklingsudvalget besøg fra det ukrainske parlament for at give et indblik i de humanitære konsekvenser af den russiske invasion. Samme dag diskuterer Udenrigsudvalget konsekvenserne af Vestens sanktioner mod Rusland, og hvad det vil indebære at udvide dem yderligere.

0:000:00