Det sker i EU: May forsøger feberredning i Bruxelles

OVERBLIK: Briterne står i kø for at tale Brexit, fire hold EU-ministre kommer til Bruxelles, og EU-Parlamentet er i slutspurt i denne uge, hvor EU’s stats- og regeringsministre også tager til Sharm el-Sheikh for at holde det første topmøde nogensinde med Den Arabiske Liga.

Mandag 18. februar
En heftig Brexit-uge indledes med besøg fra den britiske Brexit-minister, Steve Barclay, der vil forsøge at overbevise sit EU-modstykke, Michel Barnier, om, at den britiske regering kan få den omstridte Brexit-skilsmisseaftale stemt igennem på hjemmefronten. Det kræver bare, at EU vil give sig lidt, når det kommer til det sikkerhedsnet, der skal sikre en fortsat åben grænse mellem Irland og Nordirland. Han får følge af landets rigsadvokat, Geoffrey Cox, hvis advarsel om, at det såkaldte backstop kan komme til at gælde på ubestemt tid, var med til at gøre aftalen uspiselig for mange brexiteers.

Samme dag skal de 28 EU-udenrigsministre samles for at diskutere blandt andet den nye aftale om et navneskift til Nordmakedonien, tilstanden i Venezuela og Syrien samt de forestående præsident- og parlamentsvalg i Ukraine, der begge afholdes i år.

Også de europæiske erhvervsministre er i byen. De har blandt andet et tjek af det indre markeds tilstand og kunstig intelligens' indvirkning på EU’s industri på dagsordenen. Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) bruger lejligheden til også at tage et møde med EU’s retskommissær, Vĕra Jourová.

Login