Det sker i EU: May på vej ud over afgrunden

OVERBLIK: Det ser sort ud for Mays chancer for at få en Brexit-aftale på plads senest 12. marts, sådan som hun har lovet. Desto mere grund er der til at følge tæt med i denne uge, hvor kontroversielle regler om ret til dagpende over grænser kan falde på plads, og der er nyt i en sag, der er blevet omtalt som en bombe under dansk udlændingepolitik.

Mandag 11. marts
Eurolandenes finansministre har deres månedlige sammenkomst, hvor de blandt andet vil se på den økonomiske situation i Grækenland og diskutere boligmarkeder. Derefter åbner de dørene for resten af EU-banden, der skal være med til at tale om muligheden for at lave et særligt eurobudget, der dog også skal være åbent for lande som Danmark, der er bundet til den fælles mønt.

Europaministrene starter samme dag en todages udflugt til Rumænien. Den første dag sammen med landene, der kandiderer til EU-optagelse. Den anden dag for at tale om det næste EU-langtidsbudget og om, hvad EU-samarbejdet skal fokusere på de næste fem år.

I Strasbourg vil repræsentanter fra Parlamentet og Ministerrådet forsøge at lande en endelig aftale om bedre beskyttelse af whistleblowers i EU.

Login