Det sker i EU: Påske i videokonferencernes tegn

OVERBLIK: Der bliver travlt ved skærmene blandt EU's ministre i dagene op til påske, mens de forsøger at koordinere responsen på de udfordringer, covid-19 har på snart sagt alle områder af europæernes liv.

Der er endnu ikke lagt op til, at EU's stats- og regeringschefer mødes online i denne uge. Til gengæld er der seks andre ministermøder i dagene op til påske.
Der er endnu ikke lagt op til, at EU's stats- og regeringschefer mødes online i denne uge. Til gengæld er der seks andre ministermøder i dagene op til påske.Foto: Ian Langsdon/AFP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 6. april
De europæiske justitsministre skal ved ugens første videokonference se nærmere på de nationale juridiske tiltag, som mange af de 27 lande har taget som respons på spredningen af coronavirussen.

Senere er det forsvarsministrene, der mødes online for at se på, hvad militærets rolle er i forhold til håndteringen af smitten, og hvilken indflydelse den har på de fælles operationer, som landene er involveret i uden for Unionen.

Tirsdag 7. april
De europæiske forskningsministre skal tale om, hvad der sker forskningsmæssigt i forhold til virusbekæmpelsen. Det er blandt andet for at sikre, at viden bliver delt over grænser, og at finansieringen er på plads.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00