Det sker i EU: Ruslands skygge hviler tungt over topmøde

Mens alle i Danmark venter spændt på, om statsminister Mette Frederiksen trykker på valgknappen i denne uge, fortsætter de intense diskussioner om, hvad EU skal stille op med hastigt stigende energipriser og et stadig mere truende Rusland, blandt andet ved et topmøde i Prag.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, fejrede fredag annekteringen af fire regioner i Ukraine. Nu prøver EU at finde et passende svar. 
Den russiske præsident, Vladimir Putin, fejrede fredag annekteringen af fire regioner i Ukraine. Nu prøver EU at finde et passende svar. Foto: Alexander Nemenov/AFP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 3. oktober

Eurolandenes finansministre tager deres månedlige komsammen, denne gang i Luxembourg. På dagsordenen er blandt andet udmøntningen af den store coronagenopretningsplan, hvorfra milliarderne stadig triller ud i EU-landene. Desuden skal de diskutere muligheden for at udstede en digital euro, som har været på tegnebrættet i et års tid.

Den franske præsident, Emmanuel Macron, tager til middag hos kansler Olaf Scholz i Berlin forud for det topmøde, som finder sted i Prag senere på ugen.

I Europa-Parlamentet i Strasbourg vil Transportudvalget skulle stemme om nye regler for alternative ladestationer og for mere bæredygtigt brændstof i skibsbranchen, mens Miljøudvalget vil fastlægge sin holdning forud for den næste globale klimakonference, COP27 i Egypten.

0:000:00