Det sker i EU: sommertid, kinesiske udfordringer og frie valg

OVERBLIK: EU-parlamentarikere stemmer om at droppe skiftet mellem sommer- og vintertid, ministre taler om hormonforstyrrende stoffer og frie valg, og så er ophævelsen af en DF-politikers immunitet på programmet i denne uge i Bruxelles.

Transportudvalget er ledende udvalg i EU-Parlamentet, når det gælder spørgsmålet om at sløjfe skiftet mellem sommer- og vintertid. De stemmer om sagen mandag.
Transportudvalget er ledende udvalg i EU-Parlamentet, når det gælder spørgsmålet om at sløjfe skiftet mellem sommer- og vintertid. De stemmer om sagen mandag.Foto: Flemming Krogh/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 4. marts
Sommertid er tilbage på dagsordenen i Europa-Parlamentet, når Transportudvalget stemmer om, hvorvidt vi skal stoppe med at stille på urene to gange om året, sådan som EU-Kommissionen har foreslået.

Parlamentets Retsudvalg afholder høring i sagen om, hvorvidt parlamentarikerne skal ophæve DF-politiker Jørn Dohrmanns parlamentariske immunitet. Det skyldes, at Dohrmann er blevet meldt til politiet for at have taget en DR-fotografs kamera.

EU's energiministre holder møder i Bruxelles for blandt andet at forsøge at blive enige om nye regler for mærkning af dæk. De skal også have en opdatering om aftalen om et nyt kontroversielt gasdirektiv, der blev indgået for et par uger siden, og som trækker tråde til den danske regerings kvaler angående den kontroversielle Nord Stream II-forbindelse.

0:000:00