Det sker i EU: Stats- og regeringschefer skal slås om budgettet, og briterne skal til valg

OVERBLIK: EU-systemet står over for en travl uge med både en ny grøn aftale, et EU-topmøde med et budgetslagsmål på dagsorden og et britisk valg. Imens det står på, får Danmark besøg af den kommissær, som er ansvarlig for forslaget om en europæisk mindsteløn. Få overblik over den kommende uge i EU.

Statsminister Mette Frederiksen (S) skal igen slås for de danske prioriteringer i forhold til EU's langsigtede budget. Det sker blandt andet i samarbejde med den hollandske premierminister Mark Rutte (th.).
Statsminister Mette Frederiksen (S) skal igen slås for de danske prioriteringer i forhold til EU's langsigtede budget. Det sker blandt andet i samarbejde med den hollandske premierminister Mark Rutte (th.).Foto: European Union
Emma Qvirin Holst

Mandag 9. december
Udenrigsminister Jeppe Kofod (S) rejser til Bruxelles for at deltage i et rådsmøde om udenrigsanliggender.

Det er første gang, at EU's nye udenrigschef, Josep Borrell, skal lede mødet med medlemslandenes udenrigsministre, og de skal blandt andet tale om EU's Afrika-strategi. Derudover er der også et andet emne på dagsordenen, der har særlig dansk interesse. Ministrene forventes nemlig at vedtage en rådskonklusion om Arktis.

Det er dog ikke kun udenrigsministrene, der er i byen i dag. Medlemslandenes sundhedsministre skal også til rådsmøde, og derfor er den danske sundheds- og ældreminister, Magnus Heunicke, også taget til Bruxelles.

0:000:00