Det sker i EU: Theresa May går mod nederlag i Brexit-afstemning

OVERBLIK: I denne uge står den britiske premierminister til at indkassere et rungende "nej" til skilsmisseaftalen med EU. EU-Kommissionen vil have fjernet vetoret på skattespørgsmål, og Parlamentet stemmer om at kunne trække lande i EU-støtte, hvis de ikke lever op til Unionens demokratiske spilleregler.

Den britiske premierminister står til et eklatant nederlag, når hun tirsdag forelægger den 585 sider lange aftale om briternes exit fra EU for Underhuset.
Den britiske premierminister står til et eklatant nederlag, når hun tirsdag forelægger den 585 sider lange aftale om briternes exit fra EU for Underhuset.Foto: AFP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 14. januar
EU-kommissionsformand Jean-Claude Juncker holder en slags lille nytårskur, hvor han mødes med ledende figurer fra de liberale, konservative og socialdemokratiske partifamilier. Han får således besøg af Joseph Daul, der er formand for det kristendemokratiske EPP, Udo Bullmann, der er leder af den socialdemokratiske gruppe i EU-Parlamentet, S&D, samt Guy Verhofstadt, der er formand for de liberale i ALDE.

I København blænder Tænketanken Europa op for deres årlige Europakonference, hvor både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, og konkurrencekommissær Margrethe Vestager (R) kommer med EU-politiske indspark. Konferencen streames her

Tirsdag 15. januar
Det er i London, det sner tirsdag, når premierminister Theresa May med rystende hånd lægger den 585 sider lange skilsmisseaftale med EU på bordet i Underhuset. Her forventer alle, at hun lider et svidende nederlag, hvilket gør det til et åbent spørgsmål, hvad der så skal ske.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00