Det sker i EU: Topmøde i en krigszone

EU-toppen og et flertal af de 27 EU-kommissærer drager til Ukraine i denne uge for at vise støtten til det krigshærgede land, Anders Fogh Rasmussen dukker op i Europa-Parlamentet, danske fragtmænd mødes i retten med EU-Kommissionen, og så kommer der et bud på, hvordan EU skal forholde sig til den spirende handelskonflikt med USA over grønne støtteordninger.

Tidligere i januar var EU-formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, i Kyiv. Nu kommer han igen sammen med EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen til det første officielle EU-Ukraine-topmøde siden krigens start.
Tidligere i januar var EU-formanden for Det Europæiske Råd, Charles Michel, i Kyiv. Nu kommer han igen sammen med EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen til det første officielle EU-Ukraine-topmøde siden krigens start.Foto: Sergei Supinsky/AFP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 30. januar

De europæiske landbrugsministre har den russiske invasions indvirken på landbrugsmarkederne på skemaet, når de kommer til Bruxelles til rådsmøde mandag. Her skal de også tale om landbrugets bidrag til klimakampen og om dyretransport.

EU’s udviklingskommissær, Jutta Urpilainen, tager en snak over videoforbindelse med minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen (S).

Den franske præsident, Emmanuel Macron, tager til Haag og besøger premierminister Mark Rutte.

0:000:00