Det sker i EU: Tre nye kommissærkandidater skal i krydsilden

OVERBLIK: I denne uge kan det meget vel blive afgjort, hvornår Ursula von der Leyen kan få sin nye Kommission på plads. Og så skal EU’s medlemslande forhandle med Europa-Parlamentet om næste års EU-budget. Få overblik over den kommende uge i EU.

Mandag 11. november
Ledt an af EU’s udenrigschef, Federica Mogherini, samles medlemslandenes udenrigsministre til et ministerrådsmøde om udenrigsanliggender. Det er en tætpakket dagsorden, og ministrene skal nå at drøfte Venezuela, Tyrkiet, Afghanistan, Iran og Sudan.

Danmark kan rykke tættere på et EU-nederlag. I dag mødes Europa-Parlamentet, EU-Kommissionen og det finske EU-formandskab for at forhandle om den nye lovgivning, der blandt andet vil give EU-borgere hurtigere adgang til danske dagpenge.

I lørdags var det 30 år siden, at Muren faldt i Berlin, og i denne uge fortsætter markeringen af Den Kolde Krigs afslutning. I dag er det 30-årsdagen for fløjlsrevolutionen i det tidligere Tjekkoslovakiet, og dagen fejres af EU-Kommissionen med et arrangement i Bruxelles. Revolutionen startede 17. november 1989 og førte til, at landets kommunistiske regering trak sig.

Login