Det sker i EU: Udvidelse, kommissærgodkendelse og klimalov

OVERBLIK: En ny migrationspagt skal stå sin første prøve, en ny irsk EU-kommissær skal godkendes, der skal gøres status over landene i venteværelset til EU-medlemskab og stemmes om en ny klimalov i denne uge i Bruxelles.

Den nye irske EU-kommissær for finansielle tjenesteydelser hedder Mairead McGuinness - hvis hun altså bliver godkendet af Europa-Parlamentet i denne uge.
Den nye irske EU-kommissær for finansielle tjenesteydelser hedder Mairead McGuinness - hvis hun altså bliver godkendet af Europa-Parlamentet i denne uge.Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 5. oktober
Landene i euroen har deres månedlige møde – denne gang på videokonference – hvor de skal tale om, hvordan man får den europæiske økonomi på fode igen, og hvordan det ser ud med de enkelte landes statsbudgetter for næste år.

Slagsmålet om en endelig godkendelse af EU’s næste syvårsbudget og coronagenopretningsfond fortsætter mellem EU-parlamentarikere og repræsentanter for det tyske EU-formandskab, mens presset på dem vokser for at finde en løsning, så coronamilliarderne kan komme ud og arbejde. Fra Parlamentets side er der nu ekstra fokus på at få styrket muligheden for at trække lande i EU-støtte, hvis de ikke lever op til almindelige demokratiske spilleregler.

Tirsdag 6. oktober
Den såkaldte udvidelsespakke, der gør status over forhandlingerne med de lande, som bejler til EU-medlemskab, er på dagsordenen ved det ugentlige møde blandt de 27 EU-kommissærer. De skal også sen på en investeringsplan for Vestbalkan og en ny roma-strategi.

0:000:00