Det sker i EU: Vestager i EU-toppostfejde

OVERBLIK: Den sidste store offentlige debat mellem de mere eller mindre officielle kandidater til at blive den næste formand for EU-Kommissionen løber over de europæiske skærme i denne uge, og Margrethe Vestager repræsenterer de europæiske liberale.

Margrethe Vestager er én af syv på det såkaldte Team Europe, der repræsenterer de europæiske liberale i kapløbet om at blive den næste formand for EU-Kommissionen.
Margrethe Vestager er én af syv på det såkaldte Team Europe, der repræsenterer de europæiske liberale i kapløbet om at blive den næste formand for EU-Kommissionen.Foto: John Thys / AFP / Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Mandag 13. maj
EU’s udenrigsministre tager hul på det første af en stribe EU-møder i denne uge. De lægger ud med at markere tiåret for dannelsen af det såkaldte østlige partnerskab, som EU-landene indgik med Armenien, Aserbajdsjan, Hviderusland, Georgien, Moldova og Ukraine om at knytte landene tættere økonomisk og politisk til Unionen. Derefter er der storpolitik på dagsordenen, når ministrene skal runde både Venezuela, Iran og Libyen.

Chancen for at se en dansk minister til noget rådsmøde i denne uge er dog meget lille. De har for travlt med at føre valgkamp derhjemme.

I Washington får præsident Donald Trump besøg af den ungarske premierminister, Viktor Orbán, i Det Hvide Hus.

0:000:00