Det sker i EU: Vestagers store eksamen

OVERBLIK: Det er i denne uge, at det bliver Margrethe Vestagers tur til at stå skoleret for Europa-Parlamentet. Tre ministre skal en tur til Luxembourg for at deltage i rådsmøder, og parlamentsformand David Sassoli skal mødes med Boris Johnson. Få overblik over den kommende uge.

Mandag 7. oktober
Europa-Parlamentet fortsætter, hvor de slap i sidste uge, og i dag er der to høringer på programmet. Det er spanske Josep Borrell, der er udpeget til at blive EU’s nye udenrigschef, og tjekkiske Věra Jourová, der er nomineret næstformand for værdier og gennemsigtighed, der står for tur.

Imens drager den danske justitsminister Nick Hækkerup (S) til Luxembourg, hvor han skal deltage i et justitsrådsmøde. Det er dog ikke hans eneste formål med turen. Inden mødet går i gang, skal han på vegne af Danmark underskrive samarbejsaftalen mellem Danmark og Eurojust, der er de nationale anklagemyndigheders europæiske samarbejde.

Efter underskriftsceremonien er overstået, skal justitsministeren sammen med sine europæiske kollegaer blandt andet tale om EU’s indsats mod korruption, orienteres om et nyt terrorbekæmpelsesregister og drøfte EU’s tiltrædelse af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Login