Thulesen Dahl: Jo mere I snakker om Europas Forenede Stater, jo værre går det

DEBAT: Det går værre og værre for EU, jo mere Macron, Merkel og Juncker råber op om europæisk identitet, skriver Kristian Thulesen Dahl (DF).

Af Kristian Thulesen Dahl (DF)
Formand

I sidste uge fremlagde EU-Kommissionen sit forslag til EU-budgettet, hvor der blandt andet i forbindelse med Storbritanniens udtrædelse af EU skal foretages justeringer. 

EU-Kommissionen mener tilsyneladende, at anledningen er god til at få banket nogle af de lande på plads, som ikke bukker og nejer for retningen fra det ”mægtige” EU.

Ungarn er et af de lande, som EU-Kommissionen derfor nu planlægger at straffe økonomisk. Blandt andet fordi de tillader sig at ville bestemme over deres egen udlændingepolitik!

Ungarn kom i vælten i 2015, da migrantkrisen var på sit højeste, og tusindvis af mennesker fra Syrien strømmede ind i Ungarn fra Serbien.

Ungarn reagerede ved at sætte hegn op – og bruge hårde metoder for at holde migranterne ude. De ville ikke acceptere at blive et transitland for migranter, der ville til lande som Tyskland, Danmark og Sverige. De sagde stop.

Jeg har respekt for, at Ungarn satte foden ned og selv ville bestemme, hvem der kom ind i deres land. I andre områder af Europa oplever vi nu, hvor store problemerne er blevet for andre transitlande.

Den græske ø Lesbos, der før i tiden var et meget populært turistmål i Grækenland, er blevet uigenkendelig. Hotelejere og lokale beboere på øen må se til i frustration, alt imens migranter strømmer til øen, hvor de bosætter sig i lejre under kummerlige forhold. I weekenden kunne vi igen i nyhederne se, hvordan båd efter båd sejler til Lesbos fyldt til randen med migranter.

Jeg forstår godt, at Ungarn ikke ville stå i en lignende situation. Det vil EU nu straffe dem for.

EU-lande kan ikke ensrettes
I det hele taget lader det til, at EU efter et par års tøven nu igen vil have meget mere EU og dermed mindre nationalstat og selvbestemmelse.

Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, sagde det meget tydeligt, da han holdt tale i Europa-Parlamentet i april:

”I en stadig mere usikker verden er det ikke mere national suverænitet, vi har brug for, men en større europæisk suverænitet,” sagde han blandt andet og begik dermed endnu en gang den store fejl, som de EU-glade politikere begår gang på gang:

De har en forestilling om, at alle EU-lande kan ensrettes og dermed kan forvandle sig til én samlet masse.

Hvis bare EU får større og større magt over områder som forsvaret, retspolitikken og udlændingeområdet, så skal det hele nok gå, tror de. Hvis bare EU bliver større og stærkere, så skal de kritiske røster nok forsvinde. 

Hvis bare nationalstaterne med tiden kan udvandes, så skal alle idéerne om landenes selvbestemmelse nok forsvinde som dug for solen. Som noget der var engang.

Men det er faktisk den største fejl, de kan begå, hvis de vil have EU-projektet til at overleve. For flere og flere vil sige fra overfor den udvikling.

Jo mere Macron, Merkel, Juncker og alle de andre råber op om større europæisk identitet og suverænitet; jo mere de taler om et Europas Forenede Stater, uanset hvad de kalder det; jo mere de gør for at udviske den nationale selvbestemmelse, jo værre vil det gå for EU.

EU får intet godt ud af at bruge bøllemetoder!

Forrige artikel Hummelgaard: Hvor er Enhedslistens alternativ til fælles flygtninge-løsning? Hummelgaard: Hvor er Enhedslistens alternativ til fælles flygtninge-løsning? Næste artikel SF og Radikal Ungdom: EU’s overlevelse kalder på rebranding SF og Radikal Ungdom: EU’s overlevelse kalder på rebranding