DF skifter EU-styrmand: Meget skuffet over Venstre

EU-SKEPSIS: Nyvalgte Kenneth Kristensen Berth afløser veteranen Pia Adelsteen som EU-ordfører. Som næstformand i Europaudvalget vil han spænde ben for jubeleuropæerne og holde ministrene i kraven.

Venstre bør tælle deres mandater én gang mere og tøjle deres EU-begejstring, mener Kenneth Kristensen Berth, der er ny EU-fører for Dansk Folkeparti.
Venstre bør tælle deres mandater én gang mere og tøjle deres EU-begejstring, mener Kenneth Kristensen Berth, der er ny EU-fører for Dansk Folkeparti.Foto: Folketinget
Søren Elkrog Friis
Fakta
Blå bog

Navn: Kenneth Kristensen Berth
Født: 3. februar 1977 i Odense
Uddannelse: Cand.mag. i historie og samfundsfag, Aarhus og Københavns Universiteter, 2002.
Karriere:
1999-2007: Formand for Dansk Folkepartis Ungdom
1999-2013: Medlem af Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse 
2002-2015: Dansk Folkepartis pressetjeneste
2010: Medlem af Vallensbæk Kommunalbestyrelse Regionsrådet i Region Hovedstaden.

Forfatter til bøgerne "En dansk fremtid - Dansk Folkepartis Ungdoms historie 1995-2005", "Skolen i løgnen - løgnen i skolen - hvordan skolebøger hetzer og indoktrinerer", "Fremskridtspartiet under Glistrup - Mogens Glistrup og Fremskridtspartiet 1972-1984".

Bonusinfo:
Største idol: Ronald Reagan
Yndlingsfilm: Borat
Livret: Hustruens frikadeller

Ved Europaudvalgets møde i fredags stemte både Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF, Liberal Alliance og Alternativet nej til at give regeringen forhandlingsmandat til EU’s budget for 2016.

Vi har en forsvarsminister, som vil af med forsvarsforbeholdet og en finansminister, som vil euroen. Det ville være klædeligt, hvis de tog bestik af deres størrelse og antog en mere rimelig tone i forhold til, at man har et støtteparti, som ikke ønsker at omfavne EU.

Kenneth Kristensen Berth
EU-ordfører (DF)

Dansk Folkepartis nyudnævnte EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth kan dårligt skjule sin begejstring, selv om regeringen fortsat kan forhandle EU-budget med et flertal i ryggen.

“Det er første gang, at så mange partier stemmer imod. Det er helt nye toner i udvalget og en tiltrængt udfordring for regeringen,” siger han.

Dokumentation

Europaudvalget

Den danske regering forhandler på Danmarks vegne i EU, men det er Folketingets Europaudvalg, der udfører kontrollen af, at regeringen lægger en linje, der er opbakning til i Folketinget. Det betyder, at ministrene skal søge mandat i udvalget, før de lægger sig fast på en dansk forhandlingsposition. Møderne i Europaudvalget finder som regel sted hver fredag.

Udvalget består af 29 medlemmer fordelt mellem partierne, alt efter hvor store disse er.


Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00