EFSA afslutter vurdering af sundhedsanprisninger

FØDEVARER: Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet afslutter vurderingen af de sidste 35 sundhedsanprisninger af fødevarer og kosttilskud.

Siden 2008 har EFSA's ernæringspanel vurderet den videnskabelige dokumentation for i alt 2.758 fødevare-relaterede sundhedsanprisninger. De sidste 35 er nu offentliggjort.

En sundhedsanprisning giver indtryk af, at der er en sammenhæng mellem en fødevare eller en bestanddel af en fødevare og sundhed. De vurderede sundhedsanprisninger er knyttet til en generel fysiologisk funktion, som har betydning for helbredet hos den raske del af befolkningen.

Ernæringspanelet har vurderet, at det i én ud af fem sundhedsanprisninger er videnskabeligt belæg for de virkninger, som er angivet på de evaluerede fødevarer og kosttilskud. Panelet har angivet negative vurderinger i tilfælde, hvor der ikke er fundet tilstrækkelig videnskabeligt belæg for sammenhængen mellem anprisningerne og de nævnte sundhedseffekter.

0:000:00