Efter fire års tovtrækkeri: EU vedtager ny forordning om økologi

REGELSÆT: Efter fire års forhandlinger er nye regler for økologi blevet endeligt vedtaget, og det betyder blandt andet, at det bliver forbudt at halekupere økologiske svin i alle EU-lande

Detailhandlen bliver fra 2021 omfattet af økologikontrollen. Det er en af betydningerne af EU's nye forordning om økologi.
Detailhandlen bliver fra 2021 omfattet af økologikontrollen. Det er en af betydningerne af EU's nye forordning om økologi.Foto: EU-Kommissionen
Sine Riis Lund

EU's landbrugsministre har vedtaget den længe ventede økologiforordning.

Dermed afløses de gamle regler, der bliver beskrevet som et kludetæppe af regler og undtagelser, til en vis grad af ét sæt fælles EU-regler i 2021 for alle økologiske producenter og produkter.

"Den økologiske sektor har fået stadig større betydning – med 125 procent i løbet af de sidste 10 år alene – men væksten har været kompromitteret af regler, der ikke længere var egnede til formålet. En af de store succeser i den fælles landbrugspolitik og den tilhørende landbrugslovgivning har været dens evne til at tilpasse sig til at imødegå nye udfordringer og muligheder," udtaler EU's landbrugskommissær Phil Hogan i en pressemeddelelse.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00