Enhedslisten vil lege med venstrefløjens store drenge i Europa

ALLIANCE: Enhedslisten håber på et stærkt samarbejde med flere store partier på den radikale venstrefløj frem mod EU-valget til næste år, herunder spanske Podemos og franske La France Insoumise. Men de deler ikke EL’s EU-fjendtlige linje, advarer forsker.

Hidtil har Enhedslisten støttet kandidater fra Folkebevægelsen mod EU som Rina Ronja Kari (t.h.) til europaparlamentsvalg. Nu stiller de selv op. Og én af måderne, spidskandidat Nikolaj Villumsen (t.v.) vil adskille sig fra den tværpolitiske EU-modstand, er gennem mere internationalt samarbejde på venstrefløjen.
Hidtil har Enhedslisten støttet kandidater fra Folkebevægelsen mod EU som Rina Ronja Kari (t.h.) til europaparlamentsvalg. Nu stiller de selv op. Og én af måderne, spidskandidat Nikolaj Villumsen (t.v.) vil adskille sig fra den tværpolitiske EU-modstand, er gennem mere internationalt samarbejde på venstrefløjen.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

Enhedslisten er jo EU-modstander, og det kommer vi ikke til at ændre på. For vi mener, at EU står i vejen for den grønne og solidariske forandring, der er behov for i Europa.

Nikolaj Villumsen
Spidskandidat til europaparlamentsvalget for Enhedslisten

BRUXELLES: I torsdags stod Enhedslistens Nikolaj Villumsen i Europa-Parlamentets pressesal skulder ved skulder med en række tunge drenge på den yderste europæiske venstrefløj.

Sammen med spanske Podemos, La France Insoumise, portugisiske Bloco de Esquerda og det svenske Vänsterpartiet lancerede partierne en fælles kampagne mod skattely.

Kampagnen går i første omgang ud på, at de fem partier skal tage sagen op i egne parlamenter og arbejde for en betydelig hårdere sortlistning af skatteparadiser, end EU-reglerne tilsiger i dag.

0:000:00