Et år i EU: ”Det er et vildt privilegie at kunne repræsentere en generation”

INTERVIEW: SF’s Kira Marie Peter-Hansen var overrasket over den pædagogiske modtagelse i Europa-Parlamentet, hvor hun føler sig som en repræsentant for sin generation. Hun ser tilbage på sit første år med stolthed.

Kira Marie Peter-Hansen (SF) i en plenarsamling i oktober om en grønnere udgave af Den Europæiske Investeringsbank.
Kira Marie Peter-Hansen (SF) i en plenarsamling i oktober om en grønnere udgave af Den Europæiske Investeringsbank.Foto: Didier Bauweraerts/Europa-Parlamentet
Simon Holst Jensen
Fakta
Et år i EU 
26. maj er det præcis et år siden, at danskerne valgte nye EU-parlamentarikere. 10 ud af 14 havde aldrig siddet i Parlamentet før. I denne interviewserie tager Altinget fat i en håndfuld af de dugfriske EU-politikere for at høre, hvordan det er gået.

BRUXELLES: Der var meget fokus på hendes alder, da hun for et år siden blev valgt ind som det yngste medlem af Europa-Parlamentet nogensinde.

Den nu 22-årige SF’er Kira Marie Peter-Hansen har siden fået placeret sig i både Økonomiudvalget og i det for SF så vigtige Beskæftigelsesudvalg, hvor hun tilmed er koordinator for De Grønne.

Bevidstheden om, at hun med sin alder skiller sig ud fra mængden, har måske endda været med til at bære hende frem i en politisk verden, hvor gennemsnitsalderen efter valget i 2019 var på 50 år, og hvor der er et overtal af mænd.

Dokumentation

Blå bog:
Kira Marie Peter-Hansen er født i 1998 og læste økonomi på Københavns Universitet, inden hun blev valgt til Europa-Parlamentet.

Hun blev valgt ind for SF med 15.765 stemmer. Karsten Hønge havde med 19.687 stemmer egentlig taget partiets andet mandat, men han takkede nej, da han også blev valgt ind i Folketinget kort efter.

Hun er i Parlamentet medlem af Økonomiudvalget, Beskæftigelsesudvalget og Indien-delegationen. Derudover er hun stedfortræder i Ligestillingsudvalget, Sydøstasien-delegationen og Sydafrika-delegationen. 
 


0:000:00