EU-Kommissionen: Grænsekontrol skal holdes på minimum

FLYGTNINGE: EU-kommissær for migration Dimitris Avramopoulos vil have normaltilstanden tilbage på de svensk-danske og dansk-tyske grænser så hurtigt som muligt. Men integrationsminister Inger Støjberg siger onsdag, at Danmark er klar til at optrappe den danske grænsekontrol, hvis det bliver nødvendigt.

Statssekretær i det tyske indenrigsministerium Ole Schröder, den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, og integrationsminister Inger Støjberg (V) var onsdag indkaldt til hastemøde af EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, for at tale om grænsekontrol landene imellem.
Statssekretær i det tyske indenrigsministerium Ole Schröder, den svenske justits- og migrationsminister, Morgan Johansson, og integrationsminister Inger Støjberg (V) var onsdag indkaldt til hastemøde af EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, for at tale om grænsekontrol landene imellem.Foto: Scanpix/AFP
Lise-Lotte SkjoldanKasper Kaasgaard

Jeg ser ikke for mig, at vi i løbet af 10 dage kommer til at ophæve grænsekontrollen.

Inger Støjberg
Udlændinge-, integrations- og boligminister (V)

BRUXELLES: Det er med et bekymret blik, at politikerne i Bruxelles de seneste dage har fulgt udviklingen på grænserne mellem Sverige, Danmark og Tyskland.

EU-Kommissionen tager situationen med de nyindførte grænsekontroller så alvorligt, at den onsdag hasteindkaldte integrationsminister Inger Støjberg (V) til møde med sine kolleger fra de to nabolande og migrationskommissæren Dimitris Avramopoulos i Bruxelles.

Kommissionen har indtil videre sagt god for de svenske og danske tiltag, men Dimitris Avramopoulos lagde efter mødet med ministrene ikke skjul på, at mere national grænsekontrol ikke er en fremgangsmåde, som Kommissionen bryder sig om.

0:000:00