EU-lande i åben strid om nyt ernæringsmærke

SUNDHED: Flere lande, med Italien i front, opponerer mod at få et fransk ernæringsmærke som nyt obligatorisk EU-mærke. Fødevareminister Mogens Jensen afviser ikke den franske model, men flere kriterier skal ændres for ikke at undergrave Nøglehulsmærket og de danske kostråd.

Her ses fødevareminister Mogens Jensen på det seneste rådsmøde for landbrug og fiskeri sammen med blandt andet den spanske landbrugsminister Luis Planas Puchades og den tyske landbrugsminister Julia Klöckner.
Her ses fødevareminister Mogens Jensen på det seneste rådsmøde for landbrug og fiskeri sammen med blandt andet den spanske landbrugsminister Luis Planas Puchades og den tyske landbrugsminister Julia Klöckner.Foto: European Union
Sine Riis Lund

Der skal ændres på det mærke, som de foreslår, for at det kan leve op til det, som vi ønsker fra dansk side. Vi vil ikke undergrave vores eget Nøglehulsmærke, som er rigtig velfungerende i dag.

Mogens Jensen (S)
Fødevareminister

Det er vigtigt, at Fuldkornsmærket som incitament for fortsat udvikling af fødevarer med fuldkorn sikres.

Høringssvar fra Diabetesforeningen, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse og Forbrugerrådet Tænk

EU vil indføre et fælles, obligatorisk ernæringsmærke for alle lande.

Det skal guide forbrugerne til at spise sundere og mere nærende mad og dermed være et af redskaberne til at forebygge det stigende problem i de fleste EU-lande med fedme og overvægt.

Tiltaget, der er en del af EU's fødevarestrategi 'Farm to Fork', støttes af den danske regering.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00