EU-parlamentarikere baner vejen for frie datastrømme: Kan booste danske datacenterdrømme

PÅ TVÆRS: EU’s folkevalgte gav mandag aften grønt lys for nye regler, der skal sikre flow af data over grænser. Det kan give et løft til danske drømme om at tiltrække flere store datacentre.

BRUXELLES: Ifølge Computerworld er et nyt gigantisk datacenter på vej til Esbjerg. Sådanne centre håber både den danske regering og erhvervslivet, at det kan blive endnu nemmere at tiltrække i fremtiden med et sæt nye EU-regler, der mandag eftermiddag blev stemt igennem i EU-Parlamentets Indre Markedsudvalg.

Forslaget skal sikre frie datastrømme på tværs af de europæiske grænser. Det skal ske ved at sætte en eksplicit stopper for de særregler, som enkelte lande kan stille op for at forhindre frie datastrømme på tværs af grænserne.

I dag står visse nationale forhold i vejen for, at data kan flyde frit. Det kan for eksempel være lokale regler, der kræver, at data genereret af den offentlige sektor eller af visse brancher skal bevares lokalt. Særregler af den type har været i vækst i takt med den digitale udvikling af blandt andet cloud-tjenester.

Login