Parlamentet vil grille Danmark om smykkeforslag

HASTEINDKALDT: Europa-Parlamentet vil tirsdag diskutere den danske regerings kontroversielle smykkeforslag i Strasbourg. Parlamentet har indkaldt en repræsentant for den danske regering til at forklare og forsvare forslaget.

Formand for Europa-Parlamentet Martin Schulz talte mandag i telefon med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om, at den danske regering skal sende en repræsentant til Parlamentet for at forklare det kontroversielle smykkeforslag.
Formand for Europa-Parlamentet Martin Schulz talte mandag i telefon med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om, at den danske regering skal sende en repræsentant til Parlamentet for at forklare det kontroversielle smykkeforslag.Foto: Europa-Parlamentet
Lise-Lotte Skjoldan

STRASBOURG: Tirsdag skal den danske regering stille i Strasbourg med en repræsentant, der over for Europa-Parlamentets Udvalg for Borgerrettigheder skal forsvare forslaget om at beslaglægge asylansøgeres værdifulde genstande, herunder smykker.

Flere europaparlamentarikere finder nemlig forslaget bekymrende og frygter, at det er i strid for EU’s grundlæggende værdier.

Formanden for Europa-Parlamentet, Martin Schulz, har været i kontakt med den danske regering om sagen.

0:000:00