EU-Parlamentet til svensk EU-formandskab: "Vi skal se resultater på migrationsområdet"

Blandt medlemmerne af Europa-Parlamentet, er der er store forventninger til, at det svenske EU-formandskab i foråret leverer på en fælles europæisk migrationspolitik. Men spørgsmålet om, hvorvidt regeringens samarbejde med Sverigedemokraterne kan påvirke arbejdet med migrationspagten, bekymrer dele af Parlamentet.

Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) debatterede 17. januar Sveriges prioriteter under landets EU-formandskab i Europa-Parlamentet. 
Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) debatterede 17. januar Sveriges prioriteter under landets EU-formandskab i Europa-Parlamentet. 

Migration var det mest tilbagevendende emne, da EU-Parlamentet tirsdag havde lejlighed til at drøfte det svenske formandskabs prioriteter med Sveriges statsminister Ulf Kristersson (M) i Strasbourg.

På trods af at Ulf Kristersson selv i sin tyve minutter lange åbningstale kun i én sætning nævnte vigtigheden af ​​at arbejde videre med migrationsspørgsmålet, var det netop migration, der engagerede flest parlamentsmedlemmer i debatten - både dem til højre og venstre.

Efter næsten otte års blokerede forhandlinger om, hvordan EU skal håndtere migrationen til unionen og med kun lidt over et år tilbage af parlamentets valgperiode - og med tusindvis af migranter, der dør på vej til EU hvert år - er det nu tid til at handle, sagde flere af EU-parlamentarikerne.

0:000:00