EU-revisorer: Kontrol med EU-migrationsprojekter sejlede

Penge til migrationsprojekter i EU’s nærområder blev udbetalt uden større strategisk tænkning, med manglende kontrol og uden at effekter kunne måles efterfølgende, siger EU’s egen Revisionsret i ny rapport.

En rapport fra EU's Revisionsret leverer svidende kritik af migrationsprojekter i EU's nærområder. EU-Kommissionen måtte torsdag understrege, at rapporten ikke beskæftiger sig med den aktuelle flygtningekrise, som den ses her ved den græsk-makedonske grænse.
En rapport fra EU's Revisionsret leverer svidende kritik af migrationsprojekter i EU's nærområder. EU-Kommissionen måtte torsdag understrege, at rapporten ikke beskæftiger sig med den aktuelle flygtningekrise, som den ses her ved den græsk-makedonske grænse.Foto: Scanpix / Daniel Mihailescu
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: EU’s revisorer har leveret en svidende kritik af støtteprogrammer, der skulle hjælpe til effektiv styring af flygtninge- og migrationsstrømme i EU’s nabolande.

I en stikprøvekontrol fra 23 projekter gennemført mellem 2007 og 2013 i landene Libyen, Marokko, Algeriet, Moldova, Georgien og Ukraine finder Revisionsretten klare mangler, blandt andet i forhold til vage overordnede målsætninger, ringe samordning mellem Bruxelles og partnerlande og manglende dokumentation af, hvad der rent faktisk kom ud af projekterne.

Samtidig gør et komplekst udbetalingssystem det umuligt for revisorerne at få overblik over, hvor mange af de over ti milliarder kr. afsat til målsætningerne, der rent faktisk blev brugt til formålet.

0:000:00