EU udkæmper nærkampe på afstand: ”Det er meget svært at give sig på en videoskærm”

CORONADIPLOMATI: EU-samarbejdet har stået mange kriser igennem, men aldrig uden at dets beslutningstagere stod ansigt til ansigt.

Også for EU's stats- og regeringschefer har der været lidt af en læringskurve involveret i at gebærde sig på videokonference.
Også for EU's stats- og regeringschefer har der været lidt af en læringskurve involveret i at gebærde sig på videokonference.Foto: Pool Epa/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Margrethe Vestager har siden starten af coronakrisen givet grønt lys for statsstøtte til europæiske virksomheder for beløb med så mange nuller bag, at det er til at blive helt rundtosset af.

Samtidig er hun ledende næstformand i en EU-Kommission, som står i skudlinjen i den hidsige debat om, hvem der har svigtet hvem i den europæiske håndtering af smitteudbruddet, og som derudover er i gang med at ryste et spritnyt forslag til det næste syvårige EU-budget ud af ærmet, der skal hjælpe med genopbygningen af de smadrede europæiske økonomier.

Selv om hun dagligt indfinder sig i hovedkvarteret i den stjerneformede Berlaymont-bygning, så gælder det for hende som for så mange andre i verden lige nu, at langt de fleste af hendes møder foregår på videokonference. Og det kræver bare noget andet.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget eu kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00